понеделник, 25 юни 2012 г.

Великолепната четворка


              

Кой ще занесе вкъщи купата на Анри Делоне?


Въпреки че карето аса не са най-силната ръка в покера, нито носят 200 точки в белота, в нашия случай
великолепната четворка Португалия, Италия,
Испания и Германия са четирите коза на Евро 2012. Тези 4 аса на съвременния европейски футбол ще изиграят 3 мача, които ще са черешката на тортата в един спиращ дъха турнир. За съжаление черешката ще бъде само за един от тях. История помни само победители колкото и клиширани да звучи това. Сега няколко думи са за всеки един от претендентите.
Асо спатия (Португалия).Това е отбора с най-малки шансове според специалистите.Това звучи малко арогантно като се има предвид, че излязоха от групата на смъртта” и пратиха вкъщи Холандия. Отбор, който притежава CR7, Пепе и компания въобще не трябва да бъде отписват. Португалците са длъжници на своите фенове заради пропусната възможност преди 8 години срещу Гърция на родна земя.Дали не е дошло време за реванш и превземане на европейския връх. Вземат ли скалпа на аристократична Испания всичко е възможно.
Асо каро(Италия).Fratelli d’Italia, l’Italia se desta или братя италианци, Италия се събуди, както се пее в химна на тази велика футболна нация. Винаги когато има тото скъндал преди голям форум ботуша” е най-силен. Показа го срещу Англия. Само късмета ги лиши от победа в редовното време .
По-време на дузпите в Германия сигурно са  потривали ръце, защото освен допълнителните 30 минути игра, Италия ще има и два дни по-малко преди толкова важния полуфинал. Но когата скуадра адзура е опряна до стена тя е най-силна и готова за подвизи.Остава да видим дали сплавта между ветерани и млади играчи ще спре добре змазаната немска машина.
Асо купа (Испания). Ла фурия роха”. Световния и европейски крал. Без много блясък , за разлика от последните два големи форума, но пък за сметка на това със завидна лекота, Испания стигна до подножието на върха. Това все пак е с унисон със стратегията на Висенте дел Боске. Заедно с Германия си остават големите фаворити за титлата. Но всека пак не трябва да забравяме, че цял свят очакваше тази година финала във Шампионската лига да е между Реал и Барса, но съдбада беше решила друго. При всички полежения няма да им лесно срещи Роналдо и компания. Шави и Иниеста имат ли ден нищо не може да спре Испания да занесе отново вкъщи купата на Анри Делоне.
Асо пика (Германия). Бундестимът притежава всички качества да бъде сравняван с кралската боя пика.Младият Йоахим Льов създаде перфекто смазана махина, която не познава загубата от доста време. Дошли ли е време немците да покорят Европа. Да се реваншират за загубена Шампионска лига от Байерн, ще видим след няколко дни в мача срещу Италия.
Дойде ли голямо първенство Германия винаги е фаварит и повече случай опрадва тези очаквания.
На нас зрителите ни остава да се насладим на тези три зрелищни мача и да видим какво ни подготвила Фортуна.

Автор: Иван Баряков

1 коментар:

  1. Браво Иво ставаш все по-добър ! Продължаваи в същия дух.

    Г.Пицин :)

    ОтговорИзтриване